Speelgoed

Miniatuur BMW 3 Serie | Schaalmodel

miniatuur-bmw-3-serie-schaalmodel

Een van de meest stijlvolle en aantrekkelijke auto’s ooit gemaakt door de mens is altijd de Miniatuur BMW 3 Serie geweest. Terwijl de BMW miniatuur auto alleen van 1969 tot heden werd geproduceerd, was de BMW Mini een buitengewone auto met een verbazingwekkende geschiedenis die veel mensen heeft meegenomen.

De BMW Mini dateert eigenlijk van het model A, dat net werd geproduceerd van 1937, maar de BMW Mini was een veel getrouwe replica van het voertuig dat Rolls Royce maakte. Dit betekende dat de mini kleiner en lager was in vergelijking met het model A dat het een meer traditionele uitstraling gaf.

Het model BMW Mini was een zeer praktische auto die een uitstekende verkopende item in zijn dag was. Zelfs vandaag de dag blijft het plezier te geven aan veel mensen, evenals een symbool van de grote autocultuur en stijl.

miniatuur bmw 3 serie
miniatuur bmw 3 serie

Zoals de meeste auto’s die er voor zijn gekomen, is de BMW Mini ontworpen door Karl Benz en was het eerste BMW-voertuig dat massaal in grote aantallen werd geproduceerd. De gemotoriseerde look van de BMW Mini gaf het een opvallende verschijning en de mini stond bekend om zijn open kofferbak.

schaalmodel bmw 3 serie touring
schaalmodel bmw 3 serie touring

De belangrijkste BMW-lijnen waaruit de mini-modellen afkomstig waren, waren de Bimmer-auto, de mini-auto en de auto A en de E. Ze hadden allemaal hun voordelen, maar naarmate de tijd verstreek van de mini werd ingehaald door de meer geavanceerde versies van deze auto’s. De originele Miniatuur BMW 3 Serie heeft echter zijn populariteit behouden en de mini is uitgegroeid tot een icoon van zowel de Britse autocultuur als de mini-autocultuur.

schaalmodel bmw 3 serie
schaalmodel bmw 3 serie

In de jaren zeventig ging de BMW Mini geleidelijk achteruit als de verkoop van het model A groeide en de concurrentie voor de luxe automarkt steeds moeilijker werd en de markt aangescherpt. De BMW Mini werd opnieuw vergeten tot het midden van de jaren tachtig toen het terugkeerde als een van de best verkopende auto’s van die periode.

schaalmodel bmw 3 serie e46
schaalmodel bmw 3 serie e46

Met de introductie van de mini in de Verenigde Staten, vond de mini ook een nieuwe markt. Veel individuen die een mini bezat, zouden er een kopen en accessoires voor het toevoegen om zijn looks te verbeteren, wat zijn waarde sterk verhoogde.

Met de introductie van de compacte lay-out van de mini, werd de mid-size auto toegankelijker voor de jongere kopers, met name die met kleine inkomens. Dit betekende dat zelfs mensen met kleine budgetten zich konden veroorloven om een mini te kopen en nu kunnen worden beschouwd als een van de meest populaire auto’s in de buurt.

schaalmodel bmw 3 serie e90
schaalmodel bmw 3 serie e90

De mini is altijd zeer gewild als een collector’s item, niet alleen vanwege zijn zeldzaamheid, maar ook vanwege het ontwerp en de stijl. Zelfs met hetzelfde basismodel als de duurdere BMW-auto’s heeft de mini een meer unieke stijl en gevoel.

Ook het toegenomen aantal Mini-auto’s op de weg door de overgang naar de compacte motor zette de mini op hetzelfde niveau als de andere BMW-auto’s voor zover beschikbaar. Dus mensen hadden veel meer keuze en de auto’s hadden een toenemende aantrekkingskracht.

De Miniatuur BMW 3 Serie was de eerste die in het VK en vervolgens over de hele wereld aankwamen. Naarmate de tijd verstreek werd de mini populairder en veel van de bestaande modellen werden ook steeds zeldzamer.

0 Comments
Share

admin

Reply your comment

Your email address will not be published. Required fields are marked*